Illustrasjonsfoto
30 dagers utfordringer,  Livsstil,  Opp kl. 05:00

Opp kl. 05:00, dag 1

Første dag, med første utfordring, opp kl. 05:00. Hvordan har det gått? Kom jeg meg opp? Hvordan føles det? I går skrev jeg om denne utfordringen, det kan du lese om her.

Kl. 05:00

Vekkeklokken ringte, og jeg var lettere forvirret. Samtidig så kjente jeg på at jeg var fylt med motivasjon til å stå opp, og med det spratt jeg opp. Neida, spratt vel ikke opp, men stablet meg på beina. Jeg har fått langt ifra nok søvn. Ingenting gikk etter planen i går kveld…

Kvelden før

Jeg skrev i går om at jeg burde gjøre forberedelser og stille kroppen inn på å sove. Jeg var tidlig trøtt, og jeg kjente når klokken var 21 at jeg var klar for å sove. Dagen hadde bestått av en hard treningsøkt og en del krevende arbeid i leiligheten. Så jeg var fysisk og mentalt trøtt. Jeg fant sengen før klokken var blitt 22.

Desverre sliter jeg enormt med søvnen for tiden. Så selv om jeg følte at jeg skulle sovne under tannpussen, var det akkurat som om noe slo til inni meg idet jeg traff puten. Jeg fikk ikke sove. Jeg ble liggende våken til ihvertfall midnatt. Klokken kikket jeg på kun en gang og da var den ca 23.45. Det er noe jeg gjør for å ikke stresse med at jeg ikke sovner. Jeg unngår å sjekke hva klokken er.

Uansett. Jeg vet at jeg ikke skal ligge så lenge i sengen, samtidig visste jeg at jeg ikke kunne stå opp. Dette fordi min samboer var oppe og så på TV. Er det noe man skal unngå så er det å se på TV. Lyset i TVen blant annet stimulerer deg til å være våken. Så jeg ble liggende.

Hvordan føles det nå?

Nå har jeg vært opp i snart 3 timer. Kroppen kjennes trøtt ut, og jeg forventer en tøff dag med tanke på dette. Det kan bli hardt denne første dagen. Så jeg er takknemlig for at i dag er en fridag og jeg ikke trenger å gå på jobb. Jeg kan få lov til å være trøtt og uggen hjemme. I tillegg har jeg treningsfri i dag. Kun restitusjon og hvile. Så det er jo helt fantastisk. I dag trenger jeg ikke prestere.

Selv om jeg er trøtt, kjenner jeg på en stolthet og mestring. Dette var en seier over meg selv! Jeg kan bestemme selv, og jeg bestemmer når jeg skal stå opp! Det føles fantastisk! Så selv om å stå opp klokken 05.00 i dag ikke gir meg en veldig produktiv dag, kjenner jeg på en fantastisk følelse i at jeg har klart dette!

Hva har jeg gjort siden 05.00?

Akkurat nå er klokken 08.00. Helt ærlig så må jeg si at jeg gikk på den smellen at jeg satte meg ned i sofaen med kaffekoppen og «scrollet». Første halvtimen gikk rett og slett med å se alle snapchat meldinger jeg hadde fått, og storyene til de jeg følger og mine venner. Det er en så stor tidstyv! Så har jeg lest, lest om temaer som interesserer meg og som hjelper meg mot mitt mål.

Frokost ble inntatt ça 06.30. Laget meg deilig mini baguette med godt pålegg og næringsrikt pålegg. Samtidig som jeg spiste frokost så jeg på et intervju med en guru innen selvutvikling og motivasjon, Tony Robbins. (Intervjuet kan du se her.) Jeg elsker å se på videoer og lese om selvutvikling, psykologi, coaching osv. Jeg tar notater og jobber med meg selv, i tillegg får jeg mange ideer om innlegg til bloggen.

Plan for å komme meg gjennom dagen

Strategien min i dag er i utgangspunktet bare å komme meg gjennom dagen. Nyte følelsen av mestring av å klare å stå opp. Målene i dag er:

 • å ikke sove før jeg skal legge meg
 • å tillate meg selv å hvile
 • restituere slitne muskler
 • lage en plan for dagene som kommer
 • gi hjernen min påfyll
 • forberede meg godt til i morgen
 • slutte å se på tv/PC/mobil klokken 20.00
 • i seng før klokken 22.00

Tanker om veien videre

I dag har jeg tillatt meg selv å ikke ha en produktiv morgen. Fra tidligere vet jeg at et morgenrituale og gode vaner er viktige. Å stå opp tidlig uten mål og mening kan være lite produktivt. Per i dag er det alikevel det viktigste for min del å stå opp. Stå opp til samme tid hver dag, uansett. Justere min indre klokke.

Fremover ønsker jeg å finne mitt morgenrituale, mine vaner, som passer til mine mål og verdier. Det vil komme, for det vil jeg jobbe med. Akkurat nå, nøyer jeg meg med å komme meg opp. Starte dagen og de dagene jeg skal på jobb, kjenne på den gode følelsen av at jeg allerede har kommet godt igang med dagen før jeg går på jobb.

I morgen skal jeg begynne med en «morgenvane». Nemlig å re opp sengen. Jeg er elendig på akkurat dette. Dynen slenger jeg av meg og så tuffer jeg ut av rommet. I morgen skal jeg re opp sengen før jeg går. Her er noen av mine grunner til hvorfor:

 • en oppgave er allerede gjort
 • kroppen kommer i bevegelse og igang
 • et tydelig signal til meg og min kropp om at nå er sengen ikke i bruk
 • det er så deilig å legge seg om kvelden i en seng som er redd opp
 • trenger ikke bruke energi på å legge dynen tilrette før jeg skal legge meg om kvelden
 • å re opp setter en positiv tone for resten av dagen
 • kanskje kan det oppmuntre meg til å ta fatt på neste oppgave

Dersom du har innspill, eller har noe du gjør om morgenen som gir deg en bedre dag. Legg igjen en kommentar da vel! Jeg vil gjerne høre om dine erfaringer og tips!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *