Ikke alt går etter planen
30 dagers utfordringer,  Livsstil,  Opp kl. 05:00,  Ukategorisert,  Valg

Dag 2, 30 dagers utfordring; Opp 05:00

Da var jeg kommet til dag to. Hva skjedde i dag? Hvordan gikk det? Kom jeg meg opp kl. 05:00?

Som bildet sier, ikke alt går etter planen, alltid. Og i dag var en slik dag. Jeg forsov meg. Ikke aner jeg hva som skjedde, men jeg bråvåknet i 8-9 tiden. Med en lettere følelse av panikk. Jeg skulle jo vært på jobb nå! Det ga meg en skikkelig kick-start på dagen kan du si. Lettere stresset.

En ulykke kommer sjelden alene…

Når først en ting var gått galt, tok jeg meg tid til å trekke pusten å tenke. Ja, ja, jeg får gjøre det beste ut av det. Pakket med meg frokost og smatt ut døren. Setter meg i bilen og kjører. Setter på musikken min og tenker, dette blir en bra dag! Svinger ut på veien og hører en tftftftfft lyd. Jo, jeg hadde punktert.

Det er hva du gjør som er kritisk

Hvordan du selv velger å håndtere dette, når det ikke gikk etter planen, når det føles som at verden motarbeider deg, som er alfa og omega. Du har noen valg i denne situasjonen. Du kan bli sint, sur og bruke mye energi på dette. Du kan gå hjem og legge deg under dyna, si du er syk og leve i selskap med din egen selvmedlidenhet og skam. Du kan sette deg ned å le, høyt og inderlig. Eller du kan brette opp armene, håndtere situasjonen med et smil.

For du har et valg. Det er ditt valg om du vil velge å la dette ødelegge dagen, eller om du vil håndtere det med et smil. Du kan også i etterkant se på hva du kan lære av dette.

Hva jeg gjorde

Jeg parkerte bilen. Jeg ringte min kjære, så ringte jeg en kollega. Min kjære tok seg av bilen, min kollega hentet meg. I situasjonen(e) tok jeg bevisste valg om hvordan jeg skulle ta dette. Når jeg forsov meg tenkte jeg «Ja, det var ikke så rart, jeg sleit med å sovne i går. Hva må jeg gjøre bedre til neste natt?» Når bilen punkterte «jaja, det kunne vært værre. Jeg får finne noen som kan hjelpe meg. Om ikke får jeg ta bussen».

I etterkant av situasjoene ser jeg at jeg var litt stresset med å komme meg på jobb. Jeg visste at det var en travel dag på jobb i dag. Siden jeg ikke lyttet og pustet enda litt til, gikk det meg hus forbi at lyset som indikerer at det er lite luft i dekket lyste. Da hadde jeg sett det med en gang, ikke oppdaget det når jeg hørte ulyden. Når min kollega hentet meg, lo vi av situasjonen. For det var ingen krise, ingen fare. Det er bare tragikomisk.

Hva nå med 30 dagers utfordringen?

Jeg gir ikke opp. Det hadde ikke hatt tittelen utfordring om det var lett. Det ligger i ordet at det ikke skal være enkelt. Det er et prosjekt for å se hvordan det påvirker livet mitt. Har det en positiv effekt. I dag var det ikke særlig nyttig, men det er bare den andre dagen. Noen feilskjær må man regne med.

Og det er så bra med de dagene det ikke går som det skal. Man lærer av det. Det er SÅ verdifullt. Her er noen av mine punkter som jeg vil trekke frem som lærdom jeg fikk i dag:

  • gjør det du trenger for å få nok søvn
  • ha alltid frokost og lunsj klart kvelden før
  • legg frem klær kvelden før
  • sørg for å legge frem nøkler og nøkkelkort
  • start bilen rolig
  • sjekk at det ikke lyser varsellys før du kjører
  • sett på nødblink når du kjører sakte på grunn av biltrøbbel
  • husk å smile, det hjelper deg og omgivelsene

Har du noe du pleier å gjøre når ikke alt går etter planen? Har du noen tips? Del de med meg 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *