Ikke alt går etter planen
30 dagers utfordringer,  Livsstil,  Opp kl. 05:00

Opp klokken 05.00, dag 5

Å herregud så vanskelig dette er. Å komme seg opp om morgenen, og i seng til rett tid er så vanskelig! Opp klokken 05.00 skulle vise seg å være hardere enn først antatt…

Har du noen gang tenkt på at det kan være så vanskelig å komme seg i seng, og å komme seg opp? Å klare å prioritere seg selv og sin egne behov? Sørge for nok søvn og nok tid til alt man vil gjøre i løpet av en dag?

For meg som har kjent søvnproblematikk og har levd med det hele livet. så er dette så utrolig vanskelig. Idet hodet treffer puta, sier det bare pling i skallen på meg. DA skal jeg være våken, da skal alle verdensproblemer løses og tusen kreative ideer skal komme rasende gjennom hodet. Enda da har jeg hatt mange timer i løpet av dagen til å gjøre dette.

Så da om morgenen, da ringer vekkeklokken(e). Men da er senga god, da vil jeg sove, sove og sove.

Dag 5, alt for sein…

Dette skjedde også i dag. Vekkeklokken ringte 05.00. Jeg våknet, slo den av og la meg ned igjen… Uten å tenke meg om, uten å ofre det en ekstra tanke. Heldigvis har jeg en nødalarm aktivert på armbåndsuret kl 06.00. Så jeg våknet da, og da spratt jeg opp. Litt lettere oppgitt over meg selv.

Selv om jeg ikke kom meg opp klokken 05.00 i dag heller så ble jeg heller ikke liggende til klokken 09.00… Jeg hadde fortsatt god tid før jeg skulle på jobb.

Det legger jeg mer og mer merke til. Hvor deilig det er å ha tid om morgenen. Å kunne kjenne at jeg har startet dagen skikkelig før jeg kommer inn dørene på jobb. Det er mer avslappende. Trenger ikke komme heseblesende inn døren. Man kommer mer rolig inn og kjenner at man allerede er i gang.

Hva ble tiden før jobb brukt til?

Jo, i dag skrev jeg en liste med alt jeg kommer på av ting jeg må gjøre. En lang to-do liste. Eller som jeg kaller det, en hjernedump. Få tømt hodet med alt jeg skal gjøre. Denne går jeg gjennom på kvelden også, og ser hva jeg har gjort. Neste dag overfører jeg det som ikke ble gjort og tilfører nye ting jeg har kommet på. Det rydder liksom arkivskapet mitt i hjernen. Det er notert, og jeg vil derfor ikke glemme det. Gjør du sånt?

Etter hjernedumpen, fylte jeg på hjernen litt. Litt lesing, i en god gammeldags papirbok. Er du som meg? Jeg klarer ikke lese digitale bøker, det må være en fysisk bok. Akkurat nå leser jeg boken «Omgitt av idioter» av Thomas Erikson. Det er morsom lesing faktisk.

Hvordan har resten av dagen vært?

Jeg har gått rundt, trøtt i trynet omtrent hele dagen. Hadde en del på tapetet i dag, så hodepine og det som er har vært en del av kaken. Det ble alt for seint i seng i går. Jeg blir ofte dårlig når jeg ikke får sovet nok, og det vedder jeg på at det er flere der ute som blir.

Nei, nå må jeg faktisk gå og finne sengen skal jeg klare å komme meg opp i morgen også. Ny dag i morgen, med nye muligheter! Gleder meg allerede!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *