Morgenstund
Livsstil,  Ukategorisert,  Vaner

Hvorfor det kan lønne seg å stå opp tidlig

Morgenstund har gull i munn sies det. Er det slik?

Er du en av de som sover ti du  stå opp? Eller er du en av de som står opp i god tid før du skal ut døren? I dette innlegget vil jeg si noe kort om et par grunner til å stå opp tidlig. 

Får kroppen og hodet i gang

Ved å stå opp tidlig får du god tid til å starte dagen på en god måte. Du kan aktivere kropp og hjerne før du skal på jobb for å prestere. Idet du entrer døren på jobb har du allerede sørget for at du skal ha det bra. Du har ivaretatt dine behov og lagt grunnlaget for en bra dag. 

Kroppen din har fått tid til å «riste» av seg søvnen og du har hatt tid til å tenke deg litt om før du går ut. Du har unngått å stresse. Stresse med å rekke det du skal før du må gå. Stress er slitsomt for kroppen. Kroppen skiller ikke på stress. 

 

Du får et forsprang

Ved å stå opp tidlig får du et forsprang på alle de som sover lenge. Du kan komme deg litt tidligere på jobb for eksempel. Har du en jobb med fleksitid kan du få unna arbeidsoppgaver før andre kommer på jobb. Kanskje opplever du å være mer effektiv når det er færre på jobb? Kan det bidra til at du kommer et steg videre på din drøm, dine karrieremuligheter?

Dersom det å møte tidlig på jobb ikke er en mulighet for deg, finnes det mye annet som kan gi deg et forsprang. Du kan oppdage at du nå har tid til å lage deg god og næringsrik mat. Kanskje har du tid til å lese, eller gjennomføre dagens treningsøkt? Erfaringsmessig er det færre på treningssentrene om morgenen, kanskje kan styrkeøkten din være mer effektiv når du ikke trenger å vente på at det du skal bruke skal bli ledig?

Ved å få unna trening om morgenen får du trent med en kropp som ikke er sliten, du unngår at treningen kommer for nærme leggetiden. 

Å stå tidlig opp gir deg uendelig med muligheter til å forsprang på det du ønsker. Hva ønsker du å bruke tiden din etter jobb på? Hva kan du gjøre om morgenen slik at du frigjør tid?

Du kan fylle på med dagslys

Dette gjelder kanskje ikke like mye om vinteren her i Norge, men jeg tar det med alikevel. 

Dagslys er utrolig viktig for vår fungering. Vi trenger dagslyset, det er faktisk det som styrer søvnen vår også. Ved å være morgenfugl kan du ta deg tid til å få ekstra dagslys før du trer inn i mørke kontorlokaler. Kanskje kan du gå en del av veien til jobb, for nå har du tid til det. Da slår du flere fluer i en smekk. Du får lys, fysisk aktivitet og tid til å tenke gjennom ting. 

Hva vil du gjøre?

Du har nå fått noen få innspill på hvorfor stå opp tidlig. Hva vil du gjøre med din morgen? 

Hvordan kan du starte din dag best mulig?

Som eksempel vil jeg si noe om hvorfor jeg vil stå opp tidlig og jobber med dette for tiden. 

 1. Jeg får gjort mer
  1. I dag har jeg :
   1. skrevet blogginnlegg før jobb
   2.  lest et kapittel i «Omgitt av idioter«
   3. laget mat 
   4. kjørt oppvaskmaskinen
   5. jobbet med målsetningene mine
 2. Føler meg effektiv før jeg skal på jobb
 3. Er mer våken når jeg kommer på jobb
 4. Får tid for meg selv
 5. Kommer godt i gang med dagens gjøremål

Så hvordan vil du legge opp din dag?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *