Quote Regina Brett
Livsstil,  Ukategorisert,  Valg

Hvorfor du ikke skal mobbe bloggere

Du ser bloggere i media, de er på TV, de er i aviser, de er overalt. Det finnes til og med egne TV serier om bloggere. Bloggere og influencere får ofte mye kritikk. De utsettes for hatmeldinger, mobbing, negative omtaler, netttroll, og ellers ganske harde og kritiske kommentarer. Ofte hører jeg også mennesker rundt meg omtale bloggere i en veldig negativ og nedlatende tone. De har jo valgt det selv tenker du vel. De har selv valgt å være offentlige og de må tåle det. Jeg vil allikevel komme med noen grunner til hvorfor du ikke skal mobbe bloggere og heller holde pent munn.

1. De jobber mest sannsynlig hardere enn deg

Bloggere som du ser i media, de store og kjente bloggerne, har ikke kommet dit de er uten hardt arbeid. Å skrive en blogg, holde sosiale medier oppdatert, få lesere, samarbeide med andre parter, er alt sammen veldig vanskelig og krevende. For innlegg må du finne et tema, du må jobbe for å få lesere, de kommer ikke av seg selv. Du må holde deg oppdatert, du skal ha et liv utenom. Kanskje er de som meg, i full jobb ved siden av. Det er ikke slik at de sitter 30 minutter foran en PC og legger ut et par random bilder og skriver et par ord. Det er mye mer som ligger bak. Allikevel ser jeg at de ofte får kritikk for å ikke gjøre noe seriøst.

Jeg tror at de har jobbet mye hardere enn sine hardeste kritikere. Se på hvordan siden deres ser ut. Se om du kan legge merke til at det faktisk ligger et godt stykke arbeid bak dette.

2. Du kan velge å ikke lese

For meg oppleves bloggverden og instagram litt som Se og Hør ble oppfattet tidligere. Det var ingen som kjøpte Se og Hør, men merkelig nok hadde alle lest det som stod der. Og jeg tviler sterkt på at Se og Hør har overlevd på inntekt gjennom salg til venterommene rundt omkring, tror du?

Bloggere og influenserne som lever av sosiale medier og blogger er helt avhengig av lesere og følgere for å kunne få inntekt. Så mange leser, mange følger med. Og de som kritiserer hardest følger også med. Jeg tenker at dersom det de skriver plager deg sånn, så la være! Om livet de viser frem i de ulike kanalene plager deg, ikke følg med da vel! Du har et VALG, du kan velge å ikke få dette med deg. Kanskje er det en ide dersom det plager deg så mye at du må kommentere med useriøse kommentarer. Hadde ikke din dag vært bedre uten negative følelser?

3. Det er deg som skaper markedet

Det er ikke et marked dersom ingen leser, det er deg som forbruker som bestemmer. Ja, bloggere reklamerer, de skal ha en inntekt å leve av, akkurat som Nike, Rema 1000. Det er opp til deg å kjøpe det de selger, det er opp til deg å lese. Som nevnt i første punkt, for at en bedrift vil inngå et samarbeid med en blogger må denne bloggeren ha jobbet hardt for å ha en viss mengde med følgere. Bloggeren ha et marked de ønsker å nå. Ser du at det reklameres for noe du ikke er enig med, så la være å kjøpe, la være å lese. Om en blogger mister lesere, er det et tydelig signal om at noe er galt. Og du kan gi tilbakemelding på det til bloggeren, SAKLIG.

Janteloven

4. Mobbingen styrker janteloven

Alle vil ha slutt på janteloven, ingen vil at janteloven skal være et faktum i vårt samfunn. Allikevel er det så mange som syns det er så viktig å «jenke» andre ned. Det oppleves som om det er legitimt å mobbe bloggere. Om du ser på janteloven, ser du ikke at den følges ganske hardt av kritikerne? Hvorfor skal du «jenke» andre ned? Hvorfor skal de straffes for å gjøre en jobb du selv ikke gidder? Du kan oppnå akkurat det samme som de største bloggerne om du virkelig vil. Er det sjalusien som råder i dag?

5. Hvordan hadde du likt det?

Tenk på når du har fått til noe du var stolt over, hvordan føltes det? Hvordan hadde du følt det dersom noen kritiserte deg? Når du forteller til noen om hva du har oppnådd, hadde du verdsatt at du fikk negativitet og mobbing tilbake? Tvilsomt.

Det heter seg at det er ikke det du sier og gjør mot andre de vil huske, men de vil huske hvordan du fikk de til å føle seg. Jeg har selv sett ganske stygge kommentarer i ulike medier, jeg vil kalle det mobbing. Til og med når de bruker sin innflytelse til noe som kanskje gavner deg også, da skal de få kritikk, fordi de ikke er verdige. De er like mye menneske som deg. Bloggere og influensene er ikke roboter, de er mennesker med de samme mulighetene som deg. Om det er sjalusi, om det er at du også ønsker å leve det livet du tror de lever. Så legg ned jobben selv, du kan hvis du vil! Men jeg kan love deg at ved å behandle andre mennesker dårlig, vil du ikke komme langt. Du får igjen det du gir.

Til slutt vil jeg si…

Alt er opp til deg. Alt er avhengig av hvordan du som leser, følger og forbruker bruker det. Det er bedre å holde munn om du ikke har noe konstruktivt og eventuelt positivt å si. Slutt å mobbe bloggere! Skal du si noe kritisk, må du i tillegg komme med 5 positive tilbakemeldinger. For den ene kritiske vil henge seg mer fast.

Om det er slik at du vil oppnå det samme, eller ønsker å blogge etc. er det viktig at du tenker deg godt om. Vil du tåle og tørre å stå i stormen med Norges rådende jantelov? Tenk deg om neste gang før du mobber en blogger…

All ære til alle som tør og som oppnår de resultater som de største bloggere og influencere får til! Jeg bøyer meg i støvet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *