Walt Disney
30 dagers utfordringer,  Livsstil,  Opp kl. 05:00

Hvordan å stå opp klokken 05:00 har gått så langt

En hel arbeidsuke med utfordringen min er over. Jeg har kommet til dag 9 av 30 dager hvor jeg skal stå opp klokken 05:00 hver dag. Galskap eller hva? Eller er det fornuftig?

Tirsdag gikk som en drøm

Tirsdag kom jeg meg opp klokken 05:00. Det var en trasig natt egentlig. Vi har noen herlige naboer som hadde seg en liten fest natt til tirsdag. Så klokken 01:30 våknet vi her. Først lurte jeg på om det var skyting på utsiden, så gikk det opp for meg at det var fyrverkeri. Fyrverkeri klokken 01:30 natt til tirsdag! Kan love deg at det kom noen ukvemsord ut av min munn da. Snakk om å ødelegge nattesøvnen til andre. Ganske ufint. Midt på natten der kjente jeg på en frykt for at nå skulle jeg ikke komme meg opp.

Alt for mye energi

Til tross for avbrutt søvn, var humøret på topp. På jobb smilte jeg hele dagen, og jeg var effektiv. Etter jobb var det trening, og der var jeg i super form. Tror min kjære PT fikk seg en overraskelse.

Noe av dette humøret og energien vil jeg faktisk tillegge litt at jeg kommer meg opp tidlig. Kroppen starter ikke rett på stress og mas. Den får jobbe seg i gang skikkelig. I tillegg får jeg tid til å tømme hodet litt før jeg setter i gang med dagenes mas og jag. Så tirsdag var en god dag for meg å stå opp tidlig på!

Onsdag, fin dag

Onsdag hadde jeg fri fra jobb. Og det er de beste dagene å stå opp tidlig på. Ofte hører jeg andre snakke om å sove lenge, med andre ord stå opp seint, i helgene og på fridagene. Jeg vil tørre å påstå at det er de dagene det er best å stå opp tidlig. Det er når du faktisk er våken, frisk og rask at du virkelig får nyte å ha fri. Du har frihet til å gjøre det du vil i stedet for å sitte på jobb. Deilig er det.

Nå tror du kanskje at jeg gjorde veldig mye den dagen, men nei da. Det gjorde jeg ikke. Jeg jobbet med det jeg skulle jobbe med. Jobbet med bloggen blant annet og ryddet i et alt for stort bildebibliotek. Men det var det å ha tid til det som var deilig. Tid og mulighet til å jobbe mye med det, fordi jeg ikke hadde sovet bort hele morgenen. Jeg var i gang tidlig. Løpetreningen ble unnagjort også.

Torsdag, en litt tung dag

Torsdag var en litt tung dag. Gikk helt fint å stå opp. Merker at jeg våkner lettere og lettere når vekkeklokken ringer klokken 05:00. Morgenen var fin, det var godt å starte med mine prosjekter før jeg gikk og leide bort min arbeidskraft i noen timer.

Så kom tungheten. Ettermiddagen var kjempe tung. Trøtt og lei, litt hodepine. Rett og slett lite kjekt. Ville bare legge meg ned å sove. Lengtet etter å sove. Det er ikke bra for meg. Jeg kan ikke sove på ettermiddagen, det ødelegger søvnen. Noe annet jeg har lært meg også er at dersom jeg er veldig trøtt på ettermiddagen, øker sannsynligheten for at jeg vil slite med å sovne. Er akkurat som om jeg da bikker over igjen i 19-20 tiden. Og dette skjedde. Selv om jeg hadde vært oppe klokken 05:00, ville ikke kroppen sovne med det første når jeg la meg. Så i natt har det vært lite søvn.

I dag, fredag, dag 9

I dag hadde jeg en god morgen. Ingen fristelser eller forsøk på å slumre. Rett opp når klokken ringte kl 05:00. Ingen mas eller kjas før jeg er klar. Det er deilig å ha god tid til å drikke kaffe, starte med «myke» aktiviteter, spise en god frokost. Rett og slett bare nyte morgenen.

I skrivende stund er jeg fryktelig trøtt. Ikke så rart egentlig. Heldigvis er det under 5 timer til jeg skal legge meg. Lengter etter å legge meg.

Hva tenker jeg om utfordringen så langt?

Jeg tror det å stå opp så tidlig har noe for seg. Tror ikke at det er uten grunn at mange anser det som riktig og viktig. Det er faktisk veldig deilig når du har en del mål og annet som du jobber mot.

Å få god tid til å forberede kroppen og hodet på dagen, hva som skal skje denne dagen. Å kunne lese, skrive og nyte de interessene du har før jobb og stress starte er bare helt fantastisk. For meg er det også lettere å legge seg tidlig. Før jeg har gått ut døren har jeg allerede kunnet krysse en del ting av listen min. Og det stimulerer hjernen.

Er du villig til å prøve dette? Det er bare å gjøre det. Test ut hva du er villig til å utsette deg selv for. Kanskje oppdager du noe nytt om deg selv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *