Ukategorisert

Verdens beste ostekake

I dag velger jeg å dele med dere den beste ostekaken jeg vet om! Verdens beste ostekake. Enkel å lage og fantastisk smak. En vinner i alle selskap! Frisk smak av sitron, ananas og mandarin.

Dere får dessverre ikke se den helt ferdig, for jeg har laget den til å servere på jobb. Derfor kommer det ikke herlige bilder av et kakestykke på et fat. Oppskriften får dere allikevel.

Ingredienser:

Først, du trenger dette:

  • 1 pakke kjeks (gjerne Kornmo)
  • 125 g smør (jeg bruker saltet meierismør)
  • 1 boks seterrømme (skal det smake, må det være det beste)
  • 2 bokser kremost med ananas og mandarin
  • 125 g melis
  • 2 ts vaniljesukker (jeg bruker den med ekte vanilje)
  • 1 boks kremfløte
  • 1 pakke sitrongele

1. ta ut meieriproduktene!

Før du starter å lage kaken er det viktig at du tar rømme, kremost og fløte ut av kjøleskapet. Det er viktig for å unngå at kaken skiller seg eller sprekker. Meieriproduktene bør være romtempererte før du blander det sammen. Da får du en «Smooth» fin kake. Så dette starter jeg alltid med. La det stå ute mens du lager bunnen.

2. lag bunnen

Ingredienser i bunnen, 1 pakke kornmo og 125 g smør

Bunnen trenger tid på å avkjøles så start med denne. Smelt smør mens du knuser kjeksene.

Bland kjeks og smeltet smør sammen. Deretter heller du det oppi en springform. Trykk det lett slik at det ligger jevnt i formen. Sett i kjøleskapet til avkjøling mens du lager resten.

3. lag gele

Geleen trenger god tid til å bli tilstrekkelig avkjølt. Bruk kun 2,5 dl vann når du lager geleen. Bruker du mer vann, vil ikke kaken stivne. Kok opp 2,5 dl vann, hell i gelepakken. Sett det tilside mens du lager osteblandingen.

4. lag osteblandingen

Mål opp melisen og sikt den gjerne. Bland sammen med vaniljesukker.

Bland melis og vaniljesukkeret sammen med kremost og rømme.

Melis, vaniljesukker, kremost og rømme blandet sammen

5. pisk fløten til krem

Pisk fløten til du får krem. Et gammelt triks for å sjekke om fløten er tilstrekkelig pisket er å prøve å snu bollen opp-ned. Dersom kremen ikke renner ut er den ferdig.

6. bland sammen

Bland krem, otseblanding og gele sammen. Sjekk bare at geleen ikke er for varm først! Du vil ikke smelte kaken din. Rør dette godt sammen, når alt er godt blandet ferdig er kaken din snart ferdig.

7. hell «massen» over bunnen

Hell ostebalndingen over kakebunnen.

Nå er det bare å vente! Når kaken har stivnet er den klar for å spises! Min skal ikke spises før om et par dager, så jeg vil ikke åpne den for å vise dere det ferdige resultatet. Mine fantastiske kolleger skal få en uåpnet kake.

Håper oppskriften faller i smak. Denne ostekaken har vært en klassiker i alle våre selskaper opp gjennom årene. Den kan godt pyntes med kiwi.

Et tips er å bruke vaniljesukker med ekte vanilje, det setter en ekstra spiss på kaken og gjør at kaken din skiller seg litt ut fra andre når det kommer til smak. Prøv også Bixit i bunnen, lover deg at det smaker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *